Viimeksi muokattu: 2.7.2024

Versio 2.1.

Yleistä

Varausehdot koskevat lomamökki Santtiksen vuokraamista ja varaamista. Santtiksen omistaa Pyhämaan vpk Uudestakaupungista. Lomamökki Santtiksesta käytetään tässä jäljempänä nimitystä vuokranantaja. Vuokrasopimus vuokraajan ja vuokranantajan välille syntyy, kun vuokraaja on varannut mökin ja saanut sähköpostitse varauksesta erillisen ilmoituksen. Vuokraajalta edellytetään täysi ikäisyyttä, jotta hän pystyy vastaamaan tämän varausehtojen vastuusta. Varauksen vahvistamiseksi asiakkaan on maksettava varauksen yhteydessä vuokrahinta. Varaus vahvistetaan vasta, kun varausmaksu on maksettu. Voimassaoleva hinnasto löytyy www.santtis.fi sivustolta.

 

MAKSUTAPA

Maksut suoritetaan santtis.fi web sivustolla olevassa verkkomaksu palvelulla, josta löytyvät kaikki kotimaiset maksutavat. Asiakas on velvollinen maksamaan mahdolliset kulut erilaisista maksutavoista. Kaikkien maksujen on oltava euroissa ja hinnat ovat alv 0 hintoja.

 

PERUUTUSEHDOT

Kaikki asiakkaan tekemät peruutukset on tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) ja lähetettävä info@santtis.fi mökkitalkkarille. Peruutuspäiväksi katsotaan päivämäärä, jolloin mökkitalkkari saa sähköpostin peruutuksesta. Jos peruutus tapahtuu aikaisemmin kuin 4 viikkoa ennen saapumista, veloitetaan vuokrasumman palautuksesta koituneet kuut 30 euroa. Jos peruutus tapahtuu alle 4 viikkoa saapumisesta, veloitetaan vuokrahinnan palautuskuluja 60,- euroa. Jos peruutus tapahtuu 1 viikkoa ennen saapumista, asiakkaalle ei palauteta suoritettuja maksua. Vuokranantaja ei ole velvollinen palauttamaan mahdollisia maksutavoista koituneita lisäkustannuksia. Peruutusehdot koskevat kaikkia tapauksia, mukaan lukien tapaukset, joissa asiakkaan perheenjäsen esimerkiksi sairastuu vakavasti, on onnettomuudessa tai menehtyy. Lomamökki Santtis suosittelee kaikkia asiakkaita varmistamaan, että heillä on asianmukainen matkavakuutus, joka kattaa koko matkaseurueen äkillisten onnettomuuksien varalta ja korvaa myös matkan peruutuksen.

 

MUUTOKSET VARAUSAJANKOHTAAN

Muutokset varausajankohtaan varauksen vahvistamisen jälkeen ovat mahdollisia vuokraajan ja vuokranantajan hyväksynnällä varauskalenterin puitteissa. Varausajankohdan muutoksissa maksu- ja peruutusehdot säilyvät alkuperäisen ajankohdan mukaisina. Muutokset ajankohtaan voivat
muuttaa myös vuokrahintaa, tämä määräytyy vuokraajan asettaman hinnaston mukaan. Kaikista varausajankohdan muutoksista vuokraaja perii 50 € palvelumaksun.

 

VUOKRANANTAJAN OIKEUS VARAUKSEN PERUMISEEN

Vuokranantajalla on oikeus peruuttaa asiakkaan varaus ylivoimaisen esteen sattuessa (force majeure) Vuokranantajalla on myös oikeus peruuttaa varaus ilman erillistä ilmoitusta, jos asiakkaalla on maksamattomia laskuja aikaisemmista vuokrauksista. Jos varaus joudutaan perumaan vuokraajan tai vuokralaisten häiriökäyttäytymisen vuoksi majoituksen aikana, vuokraajalle ei palauteta maksuja. Jos peruutus tapahtuu vuokranantajan toimesta, muussa kuin force majeure tilanteessa, vuokranantaja on velvollinen palauttamaan 100 % kaikista vuokranantajalle toimittamista maksuista. Vuokranantaja ei ole velvollinen tarjoamaan taloudellista korvausta suoritettujen maksujen lisäksi. Siivous Mökin siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii vuokraaja itse. Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu huolellisesti ja vuokranantaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista, on vuokranantajalla oikeus periä vähintään 100 euron suuruinen siivousmaksu. Tuntiveloitus varaamattomasta siivouksesta on 60 eur/tunti. Vuokralaisen on välttämätöntä noudattaa yleistä siisteyttä loma-asunnon sisätiloissa, ulkona, rannalla sekä lähiympäristössä. Loma-asunto pitää jättää samaan kuntoon, kuin se oli vuokralaisen saapuessa paikalle. Ennen lähtöä vuokralaisen tulee pestä tiskinsä, viedä roskapussit jäteastiaan, täyttää puukorit, tyhjentää tulisija tuhkat keräilyastiaan ja laittaa huonekalut oikeille paikoilleen.

 

VASTUU, VAURIOT JA YLIVOIMAINEN ESTE

Jos vuokraaja vahingoittaa kiinteistöä vuokra-ajalla on hän velvollinen korvaamaan vahingot kokonaisuudessaan kiinteistön omistajalle. Mikäli vuokralainen kieltäytyy korvaamasta lomakohteessa aiheuttamiaan vahinkoja loma-asunnon omistajalle, tekee omistaja ilkivallasta rikosilmoituksen poliisille. Lomamökin omistajan antamia sääntöjä ja ohjeita tulee noudattaa vuokra-aikana. Kaikki rikkomukset voivat johtaa korvausvaatimuksiin. Vuokranantaja ei ole vastuussa vahingoista, jotka aiheutuvat ylivoimaisista esteistä tai poikkeuksellisista olosuhteista ja jotka ovat vuokranantajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Tällaisia ylivoimaisia esteitä voivat olla esimerkiksi viranomaismääräykset, ilmatilarajoitukset, sotatoimet, siviilihäiriöt, matkakohteessa esiintyvä terveydellinen uhka kuten vakava tauti tai luonnonkatastrofit tai muut epäsuotuisat sääolosuhteet ja luonnonilmiöt. Kiinteistön omistajaa ei voida pitää vastuullisena mekaanisten laitteiden, kuten pumppujen, boilereiden, internet-yhteyksien, ja julkisten palveluiden, kuten veden, kaasun ja sähkön, häiriöistä. Kaikki kiinteistöön jääneet arvoesineet ovat vuokraajan omalla vastuulla. Kiinteistön omistaja ei ole vastuussa niiden häviämisestä.

 

KIINTEISTÖN KÄYTTÖ

Ainoastaan henkilöillä, joiden nimet ovat varauslomakkeessa, on oikeus käyttää kiinteistöä. Sallittua enimmäismäärää, kaikki lapset mukaan lukien, ei saa ylittää, ellei siitä ole sovittu ennen varausta. Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokraus ilman ennakkoilmoitusta ja ilman palautusta, jos henkilöiden enimmäismäärä ylitetään. Jos vuokraaja aikoo käyttää lomamökkiä minkäänlaiseen kaupalliseen käyttöön, kuten valokuvauksiin tai muuhun kuvaamiseen, tai yksityisiin tapahtumiin, kuten häihin, hääjuhliin, suuriin juhliin tai kokouksiin, tämä on mainittava selvästi ennen varausta. Tällainen käyttö on sovittava aina erikseen etukäteen. Vuokraajan on varmistettava, että omaisuutta, sekä kaikkia tavaroita ja laitteita käsitellään huolellisesti ja että ne palautuvat samassa kunnossa kuin ne alun perin olivat. Kaikki vahingot tai rikkoutumiset on ilmoitettava vuokranantajalle, santtiksen talkkarille mahdollisimman pian. Vuokraaja on vastuussa kiinteistöstä ja sen irtaimiston katoamisista tai vahingoista. Vuokranantaja pidättää oikeuden veloittaa vuokraajalta tällaiset katoamiset, rikkoutumiset tai vahingot. Kiinteistön omistajalle tai sen edustajalle on annettava kohtuullinen pääsy kiinteistöön kiireellisen huollon ja/tai tarkastuksen suorittamiseksi. Taataksemme mahdollisimman hyväkuntoisen mökin asiakkaillemme, varaamme mahdollisuuden tehdä huoltotöitä asiakkaan saapumiseen saakka ja puoli tuntia sen jälkeen.

 

SAAPUMINEN JA POISTUMINEN

Vuokraajan on noudatettava saapumisohjeiden mukaisia saapumis- ja lähtöaikoja. Muita saapumis- tai lähtöaikoja varten vuokralaisen on oltava etukäteen yhteydessä Santtiksen mökkitalkkariin. Kaikista poikkeavista saapumis- tai lähtöajoista aiheutuvat kustannukset ovat asiakkaan vastuulla. Lomamökki on vuokraajan käytettävissä normaalisti tulopäivänä klo 16 ja lähtöpäivänä poistuttava klo 14 mennessä. Poikkeavista ajoista on sovittava mökkitalkkarin kanssa. Mikäli vuokralainen ei poistu mökiltä sovittuun kellonaikaan mennessä, on vuokranantajalla oikeus veloittaa ylimenevältä ajalta vähintään 30 €/alkava lisätunti. Lomamökin avain noudetaan mökkitalkkari kanssa sovitusta paikasta ja palautetaan aina samaan paikkaan jollei muuta ole sovittu. Tupakointi ja lemmikit Tupakointi mökin sisätiloissa ja terassilla on kielletty. Natsat tulee ulkona laittaa metalliseen tuhkakuppiin. Natsoja ei saa heitellä pihaan. Mikäli joudumme keräämään tupakannatsoja vuokralaisten jälkeen pihalta, joudumme veloittamaan tehdystä työstä maksun tehdyn siivoustyön mukaisesti. Lemmikit ovat yleensä mökille tervetulleita, mutta lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys mökkitalkkariin niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

 

TIEDOT

Santtis.fi verkkosivuilla julkaistut hinnat voivat muuttua, niissä voi myös olla teknisiä virheitä. Seuraavan vuoden hinnat päivitetään aina edellisvuoden syksyllä ja tulevan vuoden varauskalenteri avataan asiakasvuokraukselle lokakuun ensimmäinen päivä. Vaikka vuokranantaja santtis.fi sivustolla pyrkii kaikin keinoin varmistamaan, että annetut kuvaukset ovat tarkkoja, ei voi ottaa vastuuta mahdollisista virheistä niiden sisällössä. Asiakkaan on hyväksyttävä, että käytetyn valokuvan/kuvituksen/tekstin ja todellisen omaisuuden välillä voi esiintyä pieniä eroja. Kiinteistönomistajat pidättävät itsellään oikeuden tehdä tarpeellisia muutoksia omaisuuden erittelyyn toiminnallisten vaatimusten valossa. Jatkuvan kehityksen vuoksi kiinteistönomistajat pidättävät oikeuden muuttaa mainittuja tai aiemmin saatavilla olleita huonekaluja, varusteita, mukavuuksia, tiloja tai mitä tahansa toimintaan liittyvää osaa ilman ennakkoilmoitusta.

 

LOMAMÖKIN YMPÄRISTÖ

Lomamökki Santtis sijaitsee maaseudulla ja paikassa, joissa asiakkaat voivat kohdata kasvistoa ja eläimiä, kuten hyttysiä, ampiaisia, muurahaisia jne. Kiinteistö voi sijaita päällystämättömällä tieosuudella, jolla voi olla kelirikko mahdollista. Rakennus- tai tietyöt ja niistä aiheutuva melu voivat olla käynnissä mihin tahansa aikaan vuodesta läheisellä kiinteistöllä tai tiellä. Tämä ei ole vuokranantajan valvonnassa, eikä se ole vastuussa mistään rakennus- tai tietöistä, jotka tapahtuvat lähistöllä.

 

VALITUKSET

Mikäli kiinteistön kanssa ilmenee ongelmia, asiakkaan on esitettävä kaikki valitukset ensin Santtis talkkarille heti ne havaittuaan, jotta vuokranantajalla ja kiinteistön omistajalla on riittävästi aikaa ja mahdollisuus ratkaista ongelma. Vuokranantaja pyrkii kykyjensä puitteissa ratkaisemaan ongelman asiakkaalle tyydyttävällä tavalla. Asiakkaan on aina annettava vuokranantajalle mahdollisuus ehdottaa sopivaa ratkaisua valitukseen. Jos valitusta ei ratkaista tyydyttävällä tavalla, asiakkaan tulee toimittaa mahdollisimman tarkka ja yksityiskohtainen valitus kirjallisesti Santtis talkkarille.

 

SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Lisätietoa kuluttajariitalautakunnan toiminnasta ja ilmoituksen jättämisestä osoitteessa www.kuluttajariita.fi. Nämä varauksen ehdot säädetään ja tulkitaan Suomen lakien mukaisesti. Mikäli tämän sopimuksen ehtoihin liittyvää riitaa ratkaistaan, Lomamökki Santtiksen lähimmällä tuomioistuimella on toimivalta.

 

VUOKRAUSEHTOJEN HYVÄKSYMINEN

Maksamalla vuokramaksun asiakas hyväksyy nämä vuokrausehdot ja varauksen täysin.